Анализаторите на американското разузнаване смятат, че скорошният военен парад в Северна

...
Анализаторите на американското разузнаване смятат, че скорошният военен парад в Северна
Коментари Харесай

Военният парад на КНДР - провокация, но не и реална заплаха за САЩ

Анализаторите на американското разузнаване смятат, че скорошният боен церемониал в Северна Корея евентуално надценява опасността, която нейните междуконтинентални балистични ракети съставляват за Съединените щати. Според тях, става въпрос по-скоро за проява, в сравнение с за действителна опасност - заради трудности при тестването и ограничавания на ресурсите.

Това се споделя в един от изтеклите секретни документи, за които стана ясно през март. 

" Ройтерс " прегледа повече от 50 от документите с гриф  " Секретно " и " Строго секретно ", за които се допуска, че разкриват детайлности за военния потенциал на някои съдружници и съперници на Съединени американски щати.

" Ройтерс " обаче прецизира, че не е проверила без значение достоверността на документите.

Припомняме, че Пентагонът не подсигурява достоверността на всеки от документите, само че призна, че наподобява е имало неразрешено откриване на конфиденциален материал. Също по този начин стана ясно, че някои документи са били редактирани.

Пентагонът и задачата на Северна Корея в Организация на обединените нации не дадоха отговор неотложно на претенции за коментар по отношение на частта от документите за Северна Корея.

В същото време стана ясно, че водачът на Северна Корея Ким Чен Ун приканва за по-практично въздържане на нападателна война. 

Ким е направил изказването предходния ден, до момента в който е председателствал разширено съвещание на Централната военна комисия на ръководещата Работническа партия.

На срещата Ким е подчертал нуждата от усилване на възпирането на войната на страната с възходяща скорост по " по-практичен и нападателен " метод като " мярка за по-строг надзор и ръководство на все по-влошаващата се сигурност на Корейския полуостров ".

" Възпирането на войната ", упоменато от Ким, наподобява загатва за нуклеарна мощ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР